CV-ketel onderhoud

Door regelmatig onderhoud blijft je CV-ketel goed en veilig werken

Ma - Vr van 8.30 tot 17.30

Onderhoud cv-ketel

Voorkom dat je in de kou komt te zitten, laat daarom je cv-ketel regelmatig controleren. Goed onderhoud vermindert namelijk niet alleen problemen in de toekomst, maar verlengt ook de levensduur van je cv-ketel.

Huidige keuringsplicht verwarmingssystemen

De RVO geeft aan dat het wettelijk verplicht is om eens per vier jaar onderhoud uit te laten voeren aan je cv-ketel. Ook wanneer de cv-ketel nog vrij nieuw is, raden wij deze check aan om zo onverwachte storingen te voorkomen. Je kunt er ook zelf voor kiezen om eens per twee jaar één van onze monteurs langs te laten komen voor periodiek onderhoud. Neem contact met ons op voor meer informatie over de verschillende contracten, zodat je altijd bent verzekerd van passend onderhoud aan jouw cv-ketel.

Gevaren bij geen onderhoud

Je denkt er wellicht niet zo vaak bij na, maar de cv-ketel staat altijd aan. Hierdoor kan het toestel sneller slijten of mankementen vertonen, zonder dat je het zelf merkt. Daarom is het van groot belang dat je regelmatig controle laat uitvoeren door een erkende monteur om de veiligheid te garanderen. Zo meet de monteur tijdens het onderhoud de uitstoot van koolmonoxide van de cv-ketel om CO-vergiftiging te voorkomen. Je merkt vaak niet wanneer er sprake is van een te hoge uitstoot, wat zeer ernstige gevolgen kan hebben. Volgens VeiligheidNL overlijden jaarlijks naar schatting een tiental mensen aan de gevolgen van deze vergiftiging. Daarnaast belanden er nog minstens tweehonderd mensen in het ziekenhuis door dit onzichtbare gevaar.

Periodiek onderhoud cv-ketel

Tijdens het periodiek onderhoud van je cv-ketel voert onze monteur de volgende werkzaamheden uit:

  • Controle goede en veilige werking van cv-ketel, radiatoren en warm tapwater

Veiligheid staat voorop. Daarom controleert de monteur alle aspecten van deze installatie, zodat je gegarandeerd bent van een betrouwbare cv-ketel.

  • Schoonmaken cv-ketel

De onderdelen worden zorgvuldig schoongemaakt, zodat de ketel optimaal blijft werken.

  • Vervangen van (versleten) onderdelen

Van alle toestellen in huis wordt de ketel nog wel het meest gebruikt. Vooral tijdens de wintermaanden maakt dit drukke baasje overuren. Slijtage van verschillende onderdelen is dan een logisch gevolg. Ook vervangen we tijdens het periodiek onderhoud direct onderdelen met een defect.

  • Advies over het gebruik van de cv-ketel en andere zaken, zoals het ontluchten van de radiatoren en bijvullen waterdruk

Lukt het niet om zelf de waterdruk bij te vullen? Zijn er nog onduidelijkheden rondom het knoppengebruik of het onderhoud? Of wil je graag meer informatie over hoe je zelf een storing kunt voorkomen? Aarzel niet en stel je vragen gerust, onze monteur legt het je graag uit.

cv-ketel monteur

1. Neem contact op
(simpel en vrijblijvend)

2. Ontvang aanbiedingen
(binnen 24 uur)

3. Kies de beste aanbieding
(vergelijken = 40% besparen)

4. Leun achterover
(wij klaren de klus)

Voordelen onderhoudscontract

Naast de periodieke controle zitten er nog meer voordelen aan het afsluiten van een onderhoudscontract bij De Vries Verwarming. Zo word je vaak al dezelfde dag geholpen wanneer je cv-ketel een storing heeft, betaal je geen voorrijkosten en materiaalkosten en brengen wij het arbeidsloon van de monteur niet extra in rekening. Zie je tussen alle mogelijkheden door de bomen het bos, of beter gezegd het juiste contract, niet meer? De Vries Verwarming helpt je op weg met het maken van de juiste keuze voor jouw cv-ketel.

Neem contact met ons op

Wil je graag meer informatie over het periodiek onderhoud van je cv-ketel? Of wil je graag je ketel zo spoedig mogelijk laten nakijken door een erkende monteur van De Vries Verwarming? Neem dan contact met ons op voor een offerte of een afspraak. Wij helpen je graag.

leasen of kopen

CV kopen of leasen

Gemiddeld gaat een cv-ketel tien tot vijftien jaar mee. Daarna raden wij aan om deze te vervangen voor een jonger model. Het is ook mogelijk om je huidige cv-ketel binnen deze periode te vervangen voor een efficiënter...
Meer lezen

cv-ketel onderhoud

CV Onderhoud

Voorkom dat je in de kou komt te zitten, laat daarom je cv-ketel regelmatig controleren. Goed onderhoud vermindert namelijk niet alleen problemen in de toekomst, maar verlengt ook de levensduur van je cv-ketel...
Meer lezen

cv-ketel reparatie

CV-ketel installatie

De vakmannen van De Vries Verwarming regelen de installatie van een nieuwe cv-ketel graag voor je van A tot Z. Bij ons kun je terecht voor advies op maat. Wij geven je eerlijk advies over welk toestel het meest geschikt is, gebaseerd op...
Meer lezen

cv-ketel installatie

CV Reparatie

’s Ochtends ontspannen wakker worden onder een warme douche kan een zeer waardevol onderdeel zijn van je ochtendritueel. Of binnenkomen in een warm kantoor. Vermijd dat warm in koud verandert door ook zelf goed...
Meer lezen

Ik had lange tijd het idee dat mijn verwarming half werk verrichtte. Toen een monteur van een bedrijf uit de buurt hiernaar keek, bleek dat mijn cv-ketel niet goed onderhouden was. Nu heb ik een contract afgesloten en nooit meer last van koude ruimten.

Mevr. Adriaansen, Hoofddorp

 

Toen mijn energiekosten hoger bleken te zijn dan verwacht, nam ik contact op met een monteur. Het probleem bleek roest in mijn cv-ketel te zijn. Nu zorg ik ervoor dat mijn verwarmingsketel goed onderhouden wordt door een monteur!

Dhr. Mulder, Tiel

Het onderhoud aan onze CV ketel laat ik graag doen door iemand die er verstand van heeft. Zo ben ik terecht gekomen bij De Vries Verwarming. Zij brachten mij in contact met een aannemer die tegen een scherpe prijs het onderhoud kon verrichten. 

Mevr. Vis, Duiven

Ons succes in cijfers

Voordeliger dan de concurrentie
%
Gemiddelde besparing op stookkosten
%
Algemene beoordeling

Relevante keurmerken

cv keurmerk